Sivut

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Palataanpa hieman ajassa taaksepäin..

Noniiiin, tässä nyt jäi kiireiden takia muutamat blogipäivitykset tekemättä. Joten nyt otan ne sitten kiinni.. VAROKAA pitkää tarinaa. (Yritän kyllä parhaani mukaan kirjottaa lyhyesti!)

AGIKISAT ACE, KUOPIO 25.9.2011
Ensimmäinen rata ei alkanu ihan täydellisesti.. Ninni lähti jotenki heti alkusuoran hypyt tahmeesti liikkeelle, mutta pääs kuitenki sit ihan hyvään vauhtiin. Toki siinä sitten hyppysuoran päässä putkeen mentäessä piti ensin moikata tuomaria joka seiso lähistöllä. Minkäs sille voi kun toinen on niin sosiaalinen ja kaikki ihmiset on ihania.. :D Olis tietty ihan kiva että ihmisiä ei moikkailtas kesken radan! Noh, matka jatku sitten pienen ylimääräsen lenkin jälkeen sujuvasti. (Tuomari toki anto siitä virheen kun kieltäytyi putkeen menosta..) Puomin ylösmenolla Ninni taas aavistuksen hidasti, mutta jatko siitä sitten reippaasti eteenpäin. Kaikki muu suju radalla hyvin. Tuloksena ratavirheet 5 ja ajasta muutama virhepiste lisää.


Toinen rata olikin sitten aika surkee.. :D Kepeille mennessä oli joku kiva haju ja numerokyltti piti myös haistella.. Renkaalle tuli aikamoinen vauhdin hidastus ja haistelemaan jäätiin vielä radan loppupuolellakin. Viimeset viis hyppyy mentiin sit ihan kävelyvauhdilla, ei vaan Ninniä innostanu yhtään vaikka mitä tein. Aikaa meni radalla tuhottoman kauan ja ratavirheitäkin oli (pitää tarkistaa paremmin..)
Kisojen jälkeen ajattelin vaan et onneks ei oo seuraavana viikonloppuna kisoja ja pääsee vihdoin treenaamaan oikein kunnon opetukseen ACE:lle. Toivon että tuohon vauhtiongelmaan saatais jotain vinkkejä.

SAIRASTELUA
Kisojen jälkeen viikolla torstain ja perjantain välisenä yönä Ninni rupes oksentelemaan. Sillä on välillä maha sekasin ja muutamia oksenteluja tehny yöllä mutta nyt tuo ei näyttäny loppuvan.. Oksentelua jatku kolmen tunnin ajan melkein taukoamatta, 10min välein. Kerran Ninni kävi itse vapaehtosesti juomassa mutta oksensi samantien vedet pois. Ninni myös täris oksennellessaan ja aamulla oksenteluista oli ollu taukoa pari tuntia mutta tärinä ja läähätys jatkui. Ei koira juurikaan rauhottunu. Olin kuitenki ite jo lähössä kouluun kun Jaakolla olis vapaapäivä ni voi olla Ninnin seurana. En kuitenkaan ehtiny kouluun vielä lähteä ku parin tunnin oksentelutauon jälkeen Ninni oksensi täysin verisen oksennuksen, siis ihan punasen! Sillon kyllä säikähdin ja soittelin kiireellä kaikille eläinlääkäreille ku meinas olla kaikilla vaan varattua heti klo 8 aamulla. Yhdestä paikasta sain jonkun kiinni, pahoittelivat ettei heillä ole aikoja mutta käski ehdottomasti mennä lääkäriin tarkastuttamaan mikä koiraa vaivaa. 

Aholle sitten suunnattiin ja kauhee ruuhkahan sielläkin oli, mutta hyvin silti meidät huomioitiin ja vointia tarkkailtiin. Verikokeet otettiin Ninniltä heti, niissä ei mitään suurempia näkyny. Röntgenissä kävi myös, mutta ei mahassa mitään vierasesineitäkään ollu. Nukutettuna kun Ninni pötkötteli niin laitettiin nesteytystä ihon alle ja pistettiin antibioottia ja pahoinvointilääkettä. Samalla myös puhdistettiin vähäiset hammaskivet takahampaista. Mitään syytä ei oikein oksentelulle löytyny, joku ärhäkämpi pöpö vaan vissiin. Antibioottikuuri saatiin ja iso lasku. Tulipa kuitenkin tutkittua, kyllä se senverran säikäytti kun Ninni oli niin huonona. Yleensä se on oksenteluista toipunu nopeesti mutta nyt se ei ollu yhtään normaali. Nukutuksesta heräiltyään Ninni oli kyllä ihan sekasin.. täysin eri koira. Alakulonen ja ei reagoinu oikein mihinkään. Makas vaan ja TÄRIS taas.. Pidettiin peiton alla lämpimässä niin tärinä loppu kyllä muutamassa tunnissa. Koko päivän Ninni oli ihan omituinen, ilonen ja leikkisä Ninni oli vaihtunu täysin masentuneeseen ja poissaolevaan. Seuraavana aamuna vasta hymy nous minunki huulille, Ninnin häntä heilu jo kovaa vauhtia ja silmät oli iloset. Tauti menikin sitten sillä ohi.

Potilas nesteytyksessä


Pieni potilas nukkuu

TREENIT ACE:LLA
Sairastelun jälkeen heti sunnuntaina oli ekat treenit ACE:lla. Mietin pitkään voinko sinne Ninnin kanssa mennä, mutta Ninnin vointi parani nopeesti ja ajattelin sitten että mennään tekemään sen verran mitä koira jaksaa, tätä kun oli niin kauan odotettu. Muut treenikaverit ajeli Joensuusta Kuopioon mutta me oltiin siellä jo valmiiksi. Rata oli aika haasteellinen muutamista kohdista, ajattelin että eihän tästä varmaan mitään tule, olin ite iha pihalla ohjauskuvioista. Hyvin kuitenkin niihin neuvoja sai ja vaikeaa kohtaa täytyi jokaisen vuorotellen harjoitella ilman koiraa. No Ninnin kanssa ei kuitenkaan radalla siihen vaikeaan kohtaan asti päästy. Vauhti oli tosi hidasta ja sittenpä keskityttiinkin vauhdin parantamiseen. Tehtiin pienellä pätkällä jossa oli pari putkee ja hyppy. Ruokakupissa nameja pätkän lopussa. Vauhtia löytyi heti ihan eri tavalla, tosin ei meinannu Ninni malttaa kuunnella minne piti mennä. Aika monta kerta piti ensin juosta suoraan katsomaan olisko siellä kupissa mitään.. :D Oon tyytyväinen treeniin, sain itelle paljon ajateltavaa. Omissa treeneissä oon vaan tehny kisan omasesti ensin radan kokonaan läpi ja sitten katsonut pienemmissä pätkissä jotain haasteellisempia kohtia ja palkannut siellä. Ninni kuitenkin tarttee paljon enemmän palkkausta kesken radan. Treeneissä ruetaan siis tekemään ratoja pienissä pätkissä ja palkataan paljon, näin saa vauhtia lisää. Katsotaan näillä opeilla seuraavaan kertaan onko vauhti parempi. Odotan jo innolla seuraavaa treenikertaa! :)

TREENIÄ
Treenattu ollaan nyt tosiaan pieniä pätkiä radoista ja paljon palkkaa, vauhti on paljon parempi näin! Täytyy vaan jatkaa treeniä. Kontaktien alastuloilla on myös ollu välillä kisaradoilla ongelmia, joten niitä ollaan myös namialustalla muutamissa treeneissä tehty. Tästäpä jatketaan vauhtitreeniä ja toivotaan että siitä olis tuleviin kisoihin jotain apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti