Sivut

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Onnistuneet agimöllit ja pitkän treenitauon jälkeen vähintäänkin kohtuulliset tokotreenit

Perjantaina oli edessä kolmannet agimöllit, tavoitteeksi asetin sen, että koira olis paremmin kuulolla ku edellisissä mölleissä. Ajattelin varmistella vähän ja kävin päivällä lyhyen treenin tekemässä. Tein keinua ja keppejä muutaman kerran ja pienen radanpätkän noihin liitettynä. Ninni oli hyvin kuulolla ja keinunkin meni yllättävän reippaalla vauhdilla.

Möllirata oli aika selkee ja yksinkertanen. Puomin ylösmenossa oli pientä hidastelua ja yhdessä kohti ohjaaja vähän sekos jaloissaan.. Ninni kuitenki kuunteli suurimman osan radasta tosi hyvin. Kaarroksessa olevien hyppyjen takana oli joku ratahenkilö seisomassa ja pitihän Ninnin käydä pieni ylimääränen lenkki heittämässä ja moikkaamassa. :D Muuten oli kyllä vauhdikas ja hyvä rata. Tuloksena toinen sija virheettömällä suorituksella.

1-luokan radalla oli sitten edessä keinu ja kepit. Kepit oli heti toisena esteenä ja en ymmärrä miten mä heti radan alkuun ohjasin niin huonosti?! Olin myöhässä ohjaamisessa vaikka vasta oltiin radalle lähdetty. Nooh, toisella yrittämällä Ninnikin sitten ties että piti mennä kepeille ja suoritti ne tosi hyvin. Keinu meni loistavasti ja vauhdilla, jee! Treeneissä keinulla puolestavälistä eteenpäin mennään niin hiipimällä puolet kerroista ku sitä treenataan. Molemmilla kerroilla ku möllikisoissa keinu on ollu radalla ni siinä ei oo ollu mitään ongelmaa. Mikähän siinä on? :D Puomille Ninni kieltäyty menemästä, jarrutti vaan puomin viereen ja tuijotti. Onneks toisella yrityksellä puomi kuitenki ylitettiin vaikka ylösmeno oli taas hidas, paljon hitaampi ku ekalla radalla. Tuloksena radalta 10 virhepistettä ja toinen sija. Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen ratoihin, tekis mieli startata jo ihan virallisissa kisoissa. Mutta jospa nyt vielä hetki treenaillaan, katellaan sit kesällä jos uskaltauduttais kisoihin. :)

Lauantaina tokotreeneissä hiottiin perusasentoa, treenattiin seuraamista käännöksineen, asennonvaihtoja (istu, maahan, seiso), paikallaoloa ja luoksetulot. Seuraamisessa Ninni oli aika tahmee, en tiiä oliko väsyny perjantain agista vai muuten vaan ei ollu jotenki innostunu. Piti aika paljon nameja käyttää apuna että onnistu. Täyskäännöksissä Ninni valuu vähän liian kauas, pitäis treenata lisää. Asennonvaihdot istumaan ja maahan suju oikein hyvin mutta seisominen on hakusessa vaikka sitä ollaan talvella yritetty opetella. Se on vaan niin vaikeeta nostaa pylly ylös istumisesta tai nousta kokonaan ylös maasta.. :D No ehkä tässä pikkuhiljaa edistytään seisomisessakin kun treenataan ahkeraan. Paikallaolossa menin vaan muutaman metrin päähän kun ei olla sitäkään treenattu aikoihin. Minuutti meni vielä ongelmitta mutta sen jälkeen alko olla vähän levottomuutta, treeniätreeniä siis ja PALJON. Luoksetulo on Ninnin ehdoton bravuuri, siitä ei vauhtia puutu. Tahtoo vaan olla että perusasentoon tulo jää välillä hieman vinoks tai väärään kohti sen jälkeen. Yllättävän hyvin kaikki kuitenki onnistu vaikka ei tosiaan oo treenattu tokoa koko talvena muuta ku ihan yksittäisiä liikkeitä ja harvoin.

Tokon jälkeen jäin vielä pienen agi-treenin tekemään. Lähinnä halusin testata miten puomi sujuu eilisen hidastelun jälkeen. Laitoin puomin ylöstuloon nameja mutta ei Ninni edes niitä huomannu ku paineli päättäväisesti toiseen päähän.. :D Eli ei siis ollu minkäänlaista hidastelua havaittavissa. Tehtiin myös pieni irtoomisharjotus suoralla.

Ihanaa kun on lämmintä ja aikaakin alkaa itellä olla senverran että ehtii treenaamaan useemman kerran viikossa. Kahen viikon päästä alkaakin sit kesäloma ja sit sitä aikaa vasta onkin! Eli tulossa on siis tiukka treenikesä agin osalta ainakin ja tokoakin vois toki treenata välillä jos löytyis vaikka treenikavereitakin, porukassa on aina kivempi treenata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti