Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kuulumisia ja kesän suunnitelmia

Hiphei, elossa ollaan vaikka meistä ei oo taas kuulunut aikoihin mitään.. :D Tässäpä nyt tärkeimmät talven ja kevään kuulumiset sekä muutama video.

Tammikuusta toukokuun alkuun treenailtiin siis itsenäisesti hallilla vaihtelevalla aktiivisuudella. On se vaan jotenkin niin vaivalloista lähteä yksin treenaamaan ja treenien laatu ei todellakaan ole aina sellainen kuin kuuluisi. Tehtiin aina vähän sitä mitä hallilla sattui valmiina olemaan kentällä eikä juurikaan edes siirrelty esteitä. Usein niistä tuli melko helppoja ratoja ohjauksellisesti joten omat taidot tuntuu olevan vähän hukassa. Tehtiin melko paljon keppejä eri kulmista ja ne on Ninnillä kyllä tosi varmat kun antaa vaan koiran itse hakea oikean keppivälin eikä mene ohjauksella tunkemaan liian lähelle. Putkille palkkailtiin myös paljon ja niihin on tullut mielestäni aika paljon parannusta aiempaan, Ninni irtoaa nyt putkiin melko hyvin kun ennen täytyi saattaa lähelle. Vielä kun saisi omaan päähän taottua ettei tartte mennä ihan niin lähelle ohjaamaan ja luottaa koiran itsenäiseen tekemiseen enemmän. Hallilla treenatessa yksin Ninnillä ei ollut mitään ongelmia ja välillä saattoi toisella kentällä olla muutama muu koira eikä niiden haukku tms haitannut. Palkkasin paljon aina halliin mennessä ja sieltä pois lähtiessä että hallista jäisi Ninnille vain positiivisia kokemuksia. Katsellaan sitten syksyllä hallitreenien alettua alkaako stressaaminen taas sitten ryhmässä treenatessa ja hallin melun noustessa.

Eläinlääkärireissulle jouduttiin jälleen.. huomasin yhtenä viikonloppuna Ninnin suussa, yläetuhampaan yläpuolella pienen patin, ajattelin ensin että ien on tulehtunut ja siinä on sitten sellainen punertava patti. Ninni ei sitä mitenkään aristanut eikä haitannut syömistäkään. Vaikea sanoa minkä aikaa patti oli suussa ollut ennenkuin se huomattiin, ei tule kyllä kovin usein koiran suuhun katsottua. Lääkäri tutki ja ei oikein osannut sanoa mikä tuo patti on, antoi kuitenkin antibioottikuurin aloitettavaksi ja uuden ajan jolloin tutkittaisi pattia paremmin ja poistetaan patti ja hammas tarvittaessa. Näinpä sitten tehtiin, Ninniltä puuttuu nyt yksi yläetuhammas mutta eipä ole menoa haitannut. Potilas toipui toimenpiteestä parissa päivässä ja söi lääkkeet kiltisti, hieno Ninni <3 Patti lähetettiin tutkittavaksi ja vastausta sai odotella pari viikkoa. Tuo pieni patti ikenessä oli pahanlaatuinen kasvain, myksosarkooma. En osannut tällaista oikein odottaa, sillä lääkäri oli koko ajan sitä mieltä, että kyse on jostain harmittomasta patista. Toisin kuitenkin oli.. Kasvain saatiin hyvin pois ja kuulemma on sellaista laatua, että uusiutuu paikallisesti mutta etäpesäkkeitä ei pitäisi tulla. Ninni on kuitenkin todella hyvävointinen ja iloinen itsensä ollut koko ajan joten normaalisti jatketaan eteenpäin ja tarkkaillaan suuta toivoen ettei siellä mitään ylimääräistä näy. Tämän episodin seurauksena ja oman laiskuuden takia meillä oli parin kuukauden tauko treenaamisesta. Laiskoteltiin vaan ja ulkoiltiin kevätsäässä.

Tässäpä lyhyt videopätkä treeneistä tauon jälkeen.

   
Vapun jälkeen alkoi kesätreenit Sorsasalossa ulkokentällä, jee! Ninni oli selvästi innoissaan ulkotreeneihin mennessä mutta kauheasta innokkuudesta ja malttamattomuudesta ennen omaa treenivuoroa pysyi kuitenkin hanskassa treenin ajan, toisin kuin luulin.. Viime vuonna ulos siirryttäessä nimittäin Ninnillä oli niin hauskaa että juoksenteli pitkin kenttää kamalaa rallia eikä kuunnellut ohjausta. Meillä on tosi mukavat ohjaajat ryhmässä, innolla odotan treenejä ja heidän vinkkejään! :) Tässäpä toisista ulkotreeneistä videopätkä jossa oli tarkoitus lähettää koira hypyille eikä juosta itse siivekkeiden viereen viemään. Muutama eka hyppy sujuikin ihan hyvin mutta ei sitä vaan oma pää tajua ja valssailut hajos aika sekoiluksi sitten viimeisillä hypyillä. Ninni on taitava mutta mun ohjaus ja oma liikkuminen vois olla niin paljon parempaa.. :D

Sittenpä olikin aika oman seuran kisojen ja ajattelin kokeilla jos Ninni jaksais kaks rataa mennä reippaasti. Ja hyvinhän se jaksoi, toisen radan vauhti oli parempi ku ekan, tämä on kyllä suuri ihme jota ei oo Ninni kanssa ennen tapahtunu.. Yleensä vauhti hiipuu toiselle radalle melko paljon ja yleensä siitä ei sitten olekaan tullut oikein mitään on kun pitäny vaan hoputtaa koiraa. B-rata oli ensin ja Ninnin oli pakko käydä moikkaamassa toimihenkilöitä ennen radalle lähtöä.. :D Ja sekoilin renkaalle menossa jotain, ihme kiemurtelua.. Muuten ihan ok rata, yliaikaahan sieltä toki tuli, ei meidän vauhti riitä vaikka olevinaan mennään ihan reippaasti. Nuo alkuradan 3-4 hyppyä on aina niin hitaita kun Ninni ei oikein tiedä mistä pitäisi hypätä.. kunhan rata lähtee vauhtiin niin sitten ei hypyissä ole mitään ongelmaa. A-rata oli sujuvampi ja siinä meillä oli kyllä hauskaa! :) Putkihässäkkä tuntui rataantutustumisessa jotenkin sekavalta mutta se olikin radan mukavin kohta! Keinulle jarrutin Ninniä vähän liian voimakkaasti, tuntui jotenkin että se tuli siihen niin vauhdilla että en tiennyt muistaako jarruttaa joten käskytin voimakkaammin kuin normaalisti ja siinä vauhti kärsi jonkun verran. Mukavat kisat ja palkintoja kotiin viemisinä vaikka yliaikaa molemmilta radoilta tulikin. Videot ovat alla, en nyt jostain syystä saanut mitään videota tähän liitettyä joten piti linkittää.

B-rata

A-rata

Kesä on tarkoitus treenata ahkerasti ja käydä muutamissa kisoissa, harmikseni on muita kesämenoja (polttarit, häät ja kesälomareissua) samaan aikaan parin agikisan kanssa jotka olis sopivan ajomatkan päässä kuten PoKSin kisat. Niihin olisin ehdottomasti halunnut mutta onneksi on myös toiset kisat kesällä niin päästään moikkaamaan Joensuun kavereita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti