Sivut

torstai 9. elokuuta 2012

Kesän kuulumisia

Kesä on ollu välillä tosi kiireinen mutta lomailtu ja levättykin ollaan. Blogin kirjottaminen on ollut kesätauolla. :D Jospa tässä nyt aktivoituis syksyä ja talvea kohti enemmän. Jaakko ja Ninni on treenaillu viikoittain ja Ninnillä tuntuu innostus taas olevan kasvussa. Eilisten treenien ajan satoi vettä koko ajan mutta edes märkä kenttä ei menoa haitannut, vinkumalla oikein Ninni halus treenikentälle Jaakon perässä kun lähdin lenkittämään sitä.

Jos nyt mennään vähän ajassa taaksepäin siihen mihin edellinen kirjotus jäi. Kesäkuussa oli kahdet kisat, Joensuu ja Kuopio. Joensuussa kaksi rataa joista toinen meni kyllä täysin puihin, Ninni ei jaksanut enää liikkua mihinkään, keli oli kuuma ja kisojen aikataulu myöhässä joten odottelua tuli jonkin verran. Eka rata oli muuten ok mutta heti alkuradasta HYL väärän radan vuoksi, ei oikein tuo A ja putkierottelu oo Ninnin vahvinta alaa. Kontakteilta on palkattu niin paljon että sinne on vaan niiiiiin kiva mennä. Ohjauksessa ei mun silmään ainakaan ollu mitään vikaa, Ninni vaan päätti itse reitin ja valitsi A:n putken sijaan. Näiden kisojen jälkeen tehtiin päätös että kesän kisoissa on turha maksaa kahdesta radasta kun Ninni ei jaksa niistä kuin ensimmäisen kunnolla, toinen on aina menny enemmän tai vähemmän lönköttelyks ja haahuiluks eikä sit oo ohjaajallakaan vire kohdillaan kun se ei sitä oo koirallakaan. Viime vuonnakin Ninni alkoi olla parhaimmillaan syksyn kisoissa kelejen viilennyttyä, joten sitten voi taas ajatella että starttaa kahdella radalla.Kuopiossa oli oman seuran isot kisat, Agirotu 2012 ja sielläpä oltiin järjestelyhommissa niin ennen kisoja kuin kisojen aikanakin. Tämän takia ei sitten Ninni osallistunut kuin yhtenä päivänä kisaamaan. Rata vaikutti melko helpolta ja olis muuten mennytkin hyvin, mutta ohjaajalle tuli täydellinen blackout kun Ninnin normaalisti niin varma keppien aloitus meni pieleen. Ohjaaja ei sit siinä tilanteessa osannut korjata keppejä ja sen takia radalta HYL. Eipä oo kyllä tainnut olla keppien korjaamisesta puhetta Jaakon kanssa ollenkaan eikä se mitään sääntöjä oo lukenu että miten ne pitäs hoitaa. :D Veikkaan että Jaakko oppi kantapään kautta nyt sit että miten kepit korjataan jos niissä virhe tulee. Harmittava tuo virhe kun muuten rata oli niin hyvä. Mutta eipä sitä kannata harmittelemaan jäädä, kisoja on edessä vielä eikä tämä niin vakavaa ole, pääasia että on kivaa! :) Kisaviikonloppu Sorsasalossa oli kyllä muuten erittäin hieno, sai nähdä huippujen ratoja ja ihastella monenlaisten koirien menoa. Ulkomaalaisten tuomareiden toimintaa, rentoa olemista ja juttuja oli myös ilo seurata ja kuunnella viikonlopun aikana. Noin suuren tapahtuman järjestelyissä mukana oleminen oli uusi ja antoisa kokemus. Mukavaa oli!
Heinäkuussa oli kisakalenterissamme yhdet kisat joihin suuntasimme Varkauteen. Päivä oli helteisen hiostava, lämmintä 30 astetta. Ajatukset ennen rataa oli varmasti Jaakolla ja minulla samat, olisi erittäin todennäköistä ettei Ninni jaksa liikkua mihinkään tällä helteellä. Toisin kuitenkin kävi, helteestä huolimatta Ninni tsemppasi ja yritti parhaansa! Radan alussa tuli riman pudotus  joka on Ninnille TODELLA harvinaista, rimoja ei oo tippunu treeneissäkään juuri lainkaan. Vaikka vauhti olisi hidasta ja Ninni väsynyt, se taistelee itsensä yli rimojen ilman tiputuksia. Noh, nyt kuitenkin yksi rima tuli alas ja kepeiltä toinen virhe. (Nyt onnistui virheen korjaaminen ohjaajalta oikein näppärästi!). Ihanneaika ylittyi reilusti ja siitä tuli myös virhepisteitä, mutta silti sijoitus oli 2. :D Liekö johtui helteestä vai mistä niin puhtaat radat olivat todella vähissä näissä kisoissa, kaiken kokoisilla koirilla. Kaikenkaikkiaan ihan ok kisat, tuli tuloskin eikä HYL ja kotiin tuomisina herkkuja ja lahjakortti seuraaviin kisoihin.Varkauden kisojen jälkeen järjesteltiinkin minun valmistujaisjuhlia ja käytiin muutama lomareissu heittämässä. Kolmen viikon tauko oli treenaamisesta heinäkuun loppupuolella reissujen ja kamalien kaatosateiden takia, jotka tietenkin osuivat treenipäiviin.. Tauko teki kyllä Ninnille hyvää, on tullut taas uutta intoa ja vauhtia treenaamiseen, Jaakkokin joutuu ratojen suorilla pätkillä JUOKSEMAAN kunnolla. :D

Eläinlääkärissä jouduttiin myös Ninniä käyttämään heinäkuussa, häntään ilmestyi ensin muutama pieni kohouma, joiden ajattelin olevan jonkun ötökän pistoja. Ne ilmeisesti kuintekin kutisi sen verran että Ninni järsi ja nuoli häntää ja  siihen tuli sitten yksi isompi paise joka punoitti reilusti. Lääkäristä saatiin sitten antibioottikuuri, voidetta häntään ja Ninnille kauluri kaulaan. Raukka törmäili ensin tötterö päässä seiniin ja huonekaluihin ja säikähti. Äkkiä kuitenkin tottui eikä välittänyt vaikka miten kolisi, tunki väkisin ahtaistakin paikoista. Kauluriin piti tehdä lisäviritykset kun Ninni ylsi nuolemaan häntää kauluri päässäkin. En jaksanut hakea eläinlääkäristä isompaa kauluria joten tehtiin itse pahvista lisäpala ja se toimi mainiosti. Häntä on nyt kunnossa, jonkinlainen kohouma siihen jäi mutta tulehdus lähti ja Ninni antaa hännän olla rauhassa.

Ensi viikolla olis kalenterissa kahdet möllikisat, KPSH:n järjestämät möllit maanantaina ihan tuossa meidän naapurissa olevalla kentällä ja keskiviikkona Sorsasalossa oman seuran möllit. Niihin suunnataan jos vaan masuasukas sen sallii. (Laskettuun aikaan on enää kaksi viikkoa, täällä siis jännitetään koska asukas haluaa tulla maailmaan...) Ulkotreenit jatkuu vielä muutaman viikon ennen halliin ja uusiin ryhmiin siirtymistä. Jaakko ohjaa Ninniä ainakin vielä jonkin aikaa, katsellaan millon itse palaan agitreeneihin ja kumpi Ninniä ohjaa jatkossa, se jää nähtäväksi. :)

Tässäpä loppuun muutama kuva kesän reissuilta.


1 kommentti:

  1. Terveisiä Joensuusta! :) Oli mukava nähdä Varkaudessa. Teille on haaste meidän blogissa.

    VastaaPoista