Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Tammikuun treeniä

Tammikuussa on treenattu ahkerasti omalla treenivuorolla ja vapaavuoroilla. ACE:llakin käytiin tammikuun alussa treenaamassa. Rata tuntu suhteellisen helpolta yhtä ohjauskuviota lukuunottamatta. Rataantutustumisen jälkeen mentiin rata kerran oman suunnitelman mukaan, eikä sekään mitenkään kamalan huono ollu.. Pienen ylimääräsen pyörähdyksen teki Ninni, muuten ohjaukset ok. Renkaalla Ninni on epävarma, jos oon paljon edellä niin sen suorittaminen on Ninnille vaikeeta, tätä täytyy treenata! Pysähdyttiin renkaalle treenaamaan ja sen jälkeen sekin sujui radalla mallikkaasti. Harrin ohjeiden mukainen rata ja siinä oleva ohjauskuvio tuntu vaikeelta, olin epäluulonen ja ajattelin ettei Ninni kyllä noin mene oikeelle esteelle.. mutta kuinkas kävikään, niin se vaan oikeet esteet suoritti vaikka luulin ihan muuta. :D Pitää siis vaan luottaa koiraan, se kyllä osaa lukea mihin pitää mennä. Taas lähdettiin kokemusta rikkaampana ja muutama asia viisaampana treeneistä kohti Joensuuta. Tässäpä pieni videokooste treenistä.



Tehotreeninä agissa ollaan otettu putkia ja keppejä. Ne onkin mennyt taas harppauksen eteenpäin! :) Kepit Ninni suorittaa jo todella itsenäisesti ja kestää minun jäämisen taakse tai liikkumisen pois päin sivuille. Kepeille mennessä pystyn tekemään myös takaleikkauksen, joka ei olis mitenkään onnistunu ennen tätä tehotreeniä. Putket sujuu myös paljon paremmin ja varmemmin, palkattu on putkilla nyt tammikuussa paljon ja se näkyy, putket on paljon kivempia ja ne mennään vauhdilla loppuun asti eikä käännytä matkalla takas jos minä en liikukaan samaan suuntaan. Nämä siis ainakin onnistuu treeneissä.. katsotaan kun päästään kisaradoilla testaamaan. JA ohjaajan pitää vaan muistaa luottaa koiraan ja tehdä samalla tavalla kisoissa kuin treeneissäkin eikä varmistella liikaa. Vauhtia on myös tullu lisää, tai ainaki tuntuu siltä. Täytyis rueta ottamaan aikaa radoilla kun treenaa ja pyrkiä parantamaan omaa aikaa. 

Kesken radan haistelu on taas ajoittain tullut ongelmaksi treeneissä. Tähän on nyt puututtava joka kerta: jos kesken radan jäädään haistelemaan niin radan suorittaminen jää siihen. Koira kainaloon ja pois. Toivottavasti auttais. Lelupalkkaa ollaan myös treeneissä testailtu, vinkupallo on ehdottomasti paras, vetoleikeistä Ninni ei treeneissä niin kamalasti innostu vaan namin toivossa päästää irti heti. Pallon perään se lähtee vauhdilla ja heittelee yksinään hetken tai juoksee kierroksen jonka jälkeen tulee palauttamaan pallon ja siitä saa namin. Leikkimisen harjoittelua treeneissä jatketaan. Seuraavaks vois myös ottaa tehotreeniin kontaktit ja renkaan, joka ajoittain aiheuttaa ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti